Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017



ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Κοπή  Βασιλόπιτας του Συλλόγου Αποφοίτων 1ου Γυμνασίου -1ου Λυκείου Νίκαιας  «ΟΜΗΡΟΣ» 

Είμαστε οι απόφοιτοι του Ιστορικού Γυμνασίου Νίκαιας και όχι ΜΟΝΟ. Σε πρόσφατη έρευνα του Συλλόγου μας, αποδείχτηκε ότι το Γυμνάσιο Νίκαιας (νυν 1ο  Γυμνάσιο -1ο Λύκειο Νίκαιας), μετά από την δημιουργία στον Δήμο Πειραιά, του συνοικισμού Νέας Κοκκινιάς το 1923, λειτούργησε αρχικά το 1924 ως Παράρτημα του Δ΄ Γυμνασίου Πειραιά και στη συνέχεια το 1932, μετά από την διαίρεση του Δ΄ Γυμνασίου σε  δυο ανεξάρτητα Γυμνάσια, ονομάστηκε Ε΄ Γυμνάσιο Πειραιά με έδρα τη Ν. Κοκκινιά.

Το 1934 μετά την αναγνώριση του συνοικισμού Ν. Κοκκινιάς σε ανεξάρτητο Δήμο  Ν. Κοκκινιάς , ακολούθησε και η μετονομασία το 1936 του Ε΄ Γυμνασίου Πειραιά σε Γυμνάσιο Ν. Κοκκινιάς. Το 1940 ο Δήμος Ν. Κοκκινιάς μετονομάζεται σε Δήμο Νίκαιας και το Γυμνάσιο Ν. Κοκκινιάς σε Γυμνάσιο Νίκαιας.

Επομένως, το  Γυμνάσιό μας είναι και Ιστορικό Γυμνάσιο του Πειραιά, γεγονός που ως απόφοιτοι οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπόψη, ενισχύοντας με κάθε τρόπο το Σύλλογό μας, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί τον δεύτερο σε δυναμικότητα και προοπτική Σύλλογο αποφοίτων της περιφέρειας του Πειραιά, μετά από τον Σύνδεσμο αποφοίτων της Ιωνειδίου Σχολής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου